أهل السنة والجماعة - Ehlu sunnet vel-džemat

Islamski portal | Džemat-Sabah

Islam - Vjera mira Naslovna Džemat-Sabah HUMANITARNI kutak Donacija za pomaganje Allahove Vjere - Obavijest!

Donacija za pomaganje Allahove Vjere - Obavijest!

E-mail Ispis PDF
Share

 

Eselamu alejkum poštovana bračo i sestre.

Opet smo pokrenuli sekciju ”Da`wetski Fond”, koji je prije svega namjenjen, za pomoč u širenju Allahove Vjere. Ovaj fond smo i prije imali, medzutim imali smo problema sa stranicom, i evo elhamdulillah opet smo tu kao što vidite. Ova Vjera zahtjeva rad na djelu , a ne samo na jeziku, I zato zelimo u ime Allaha da ovo pokrenemo, kako bi što više korisnih projekata mogli pomoči, kako u Bosni tako I ostalim djelovima svijeta.

Cilj nam je da skupljamo mjesecno novac, i onda bi to prosljedili dalje onima kojima je potrebno, a na prvom mjestu bi bilo pomaganje Da`wetski projekata, kao napr. Snimanje CD-ova s Vjerskim sadržajem, printanje Letaka/Brošura, održavanje naše webstranice,kupovanje tehnike za snimanje predavanja itd. Ovo sve navedeno zahtjeva novac, a za ovakve hairli projekte nebi se trebali dvojmiti, dali da udjelimo ili ne.

Zašto ovo? Upravo za to što osoba koja udjeli na Allahovom putu, a posebno u odredžene institucije gdje se redovno radi na širenju Allahove Vjere (napr. škole Kur`ana), pa za takvo nesta će inšAllah osoba biti nagradžena, i takodžer ostali imaju korist od toga, i osoba koja udjeli u takvo nešta, imaće trajnu sadaku, koja će teći i nakon njegove/njezine smrti.

Ako bude ovo išlo kako treba (A nadamo se inšAllah), i bude donacija uveliko, onda takodzer imamo i namjeru da odvojimo za Humanitarni dio, kako bi na taj način takodžer pomogli iznemogle i ugrožene osobe.

NAPOMENA
: SPISAK OSOBA KOJE BUDU POMOGALI I UDJELJIVALI, BI ĆE POSTAVLJEN NA STRANICI SA IMENOM, OSIM ONIH KOJI NEBUDU TO HTJELI. I SVAKO KO BUDE POSLO,ILI UPLATIO PREKO PAYPALA, NEKA NAM POSALJE E-MAIL I OBAVIJESTI O TOME.

Načini Uplate:


Prvi način: Kao što vidite na našoj stranici na desnoj strani, ima modul postavljen za donaciju (PayPal- DONATE), preko kojeg imate mogučnosti za uplatu preko vase Bank Kratice ili ako imate korisnika na PayPalu.

Drugi način
: [Za one koji žive u Danskoj, mogu uplatiti na sljedeči konto broj:

REG NR. 9559 Konto Broj: 4380 7555 86

Treci način: Ko želi da novac pošalje poštom, to može uraditi na sljedeču adresu, gdje ćemo poslje staviti na Da`wetski konto koji posjedujemo.

Adresa:

SAFET HODZIC - [UREDNIK WEB PORTALA DZEMAT-SABAH.COM]

ØRBÆKVEJ 21.1.TV

7330 BRANDE

DENMARK

ZA VIŠE INFORMACIJA OKO UPLATE I BILO NECEG DRUGOG MOŽETE SE JAVITI NA NAŠU MAIL ADRESU:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ILI BROJ TEL: +45 25 59 92 49

AJETI IZ KUR`ANA I SAHIH HADISI KOJI GOVORE O VRIJEDNOSTIMA I NAGRADAMA UDJELJIVANJA NA ALLAHOVOM PUTU:

Allah, subhanehu ve te'ala, kaže u Kur`anu: „i oni koji trpe da bi postigli naklonost Gospodara svoga, i koji molitvu obavljaju, i koji od onoga što im Mi dajemo i tajno i javno udjeljuju, i koji dobrim zlo uzvraćaju - njih čeka najljepše prebivalište, edenski vrtovi u koje će ući oni i roditelji njihovi i žene njihove i porod njihov - oni koji su bili čestiti ..." (Prijevod značenja Er-Ra'd, 22-23) Takve ništa nije moglo spriječiti i odvratiti od pokornosti Allahu i udjeljivanja na Njegovu putu.


Uzvišeni je rekao: „Oni koji Allahovu Knjigu čitaju i molitvu obvaljaju i od onoga čime ih Mi opskrbljujemo udjeljuju, i tajno i javno, mogu da se nadaju nagradi koja neće nestati, da ih On prema onome što su radili nagradi i još im iz obilja Svoga da, jer On mnogo prašta i blagodaran je." (Prijevod značenja Fatir, 29-30)


Traženje Allahova zadovoljstva u činjenju dobročinstva prema Njegovim stvorenjima, osobina je bogobojaznih.

Svevišnji je rekao: „i koji od imetka, iako im je drag, daju rođacima, i siročadi, i siromasima, i putnicima-namjernicima, i prosjacima, i za otkup iz ropstva ..." (Prijevod značenja El-Bekara, 177)


U hadisu Ibnu-Mes'uda, radijallahu te'ala anh, Allahov poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: „Sedmoricu će Allah staviti u Svoj hlad na Dan kada ne bude nikakva drugog do Njegova hlada" -zatim je spomenuo da je od njih i: „čovjek koji udijeli milostinju i toliko je prikrije da njegova lijevica ne zna šta je udijelila desnica." (Buharija, 620 i Muslim, 1712)

Što god vi udjelite, On će to nadoknaditi, On najbolje opskrbljuje." (Prijevod značenja Saba, 39) Rekao je: „a za dobro koje učinite Allah sigurno zna." (Prijevod značenja El-Bekara, 215) Rekao je: „Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav - a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!" (Prijevod značenja El-Bekara, 272)

Vrijednosti udjeljivanja:


1.Udjeljivanje u obilju i oskudici je od potpuna imana i lijepa islama.

2.Dokaz je lijepa mišljenja o Allahu i uvjerenja u Njega Svevišnjeg.

3.U tome je zahvalnost Allahu na Njegovoj blagodati, jer je On istinski vlasnik svog imetka.

4.Razlog je Allahove ljubavi i ljubavi stvorenja.

5.Njime se jačaju veze među pojedincima i zajednicama.

6.Njime se zadovoljavaju zahtjevi siromašnih i potrebnih.

7.Udjeljivanje je razlog zadobijanja bereketa u imetku i njegova povećavanja.

8.Njime se u zajednici širi ljubav i samilost koji su suprotni škrtosti i srdžbi.

9.Udjeljivanje je put koji je vodi do Dženneta.

10.Onoga koji bude udjeljivao Allah će staviti u Svoj hlad na Dan kada drugog hlada neće biti.

Allahu se zahvaljujemo na početku i na kraju. Neka je salavat i selam na Allahova poslanika, njegove ashabe i sve koji ih slijede do Sudnjega dana. Allahu,popravi mi vjeru moju,koja je glavnica moja,popravi mi i moj ovaj svijet ,jer ja na njemu zivim,popravi mi buduci svijet,jer ja njemu idem,poživi me dok mi je život dobar,a daj mi smrt,kada mi smrt bude dobra.Daj mi da moj život bude povećanje u svakom dobru,a moja smrt mir i spas od svakog zla"-AMIN

 

Items details

Icon for hits displayHits: 10102 clicks
Icon for creation to displayCreated 6 years and 7 months ago at Petak, 26 August 2011 by Vjernik

TCE-Plugin by www.teglo.info

Ažurirano ( Petak, 26 August 2011 16:29 )